ΠΙΣΩ

Περιγραφή

Χρησιμοποιώντας την σημερινή επιστήμη αλλά και την επιστήμη του μέλλοντος το φίλτρο νανοτεχνολογίας Water Evolution παρέχει δυνατότητες φιλτραρίσματος που δεν έχουν διατεθεί ποτέ σε ένα μόνο ανταλλακτικό φίλτρο νερού. Για να επιτευχθεί η ανάλογη απόδοση με τα συμβατικά φίλτρα ενεργού άνθρακα, απαιτούνται περισσότερα, μεγαλύτερα και ακριβότερα, συνδεδεμένα σε σειρά μεταξύ τους. Για παράδειγμα ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα για την αφαιρέσει του χλωρίου συν ένα φίλτρο για την αφαίρεση των βαρέων μετάλλων συν φίλτρο μεμβράνης για τους μικροοργανισμούς. Τώρα το εξελιγμένο φίλτρο νανοτεχνολογίας Water Evolution αφαιρεί όλους αυτούς τους επικίνδυνους ρύπους από μόνο του.

Το φίλτρο κατασκευάζεται από ένα συμπιεσμένο πλέγμα νανο-ινών (μέγεθος νανοκλίμακας) με βάση τον άνθρακα οι οποίες έχουν εξαιρετικά υψηλή ειδική επιφάνεια σε σχέση με τον όγκο τους. Η νανοδομή αυτή λειτουργεί με τη μέθοδο της νανό-διήθησης, της προσέλκυσης και της συγκράτησης επιτρέποντας στο φίλτρο να επιτύχει εξαιρετικές επιδόσεις. Η συγκεκριμένη καινοτομία φιλτραρίσματος νερού, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη NASA, για χρήση στους διαστημικούς σταθμούς και τώρα πλέον είναι εφαρμόσιμη και στα οικιακά συστήματα φίλτρανσης.

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα του εξελιγμένου φίλτρου νανοτεχνολογίας Water Evolution σε αντίθεση με τα πιο δημοφιλή συμβατικά φίλτρα ενεργού άνθρακα, είναι:

• Συγκρατεί μικρόσωματίδια πρώτης κλάσης (τα πιο μικρά που υπάρχουν) ενώ διατηρεί υψηλές ταχύτητες ροής και χαμηλές πτώσεις πίεσης.

• Αφαιρεί όλα τα βαρέα μέταλλά ενώ τα κλασικά φίλτρα ενεργού άνθρακα δεν αφαιρούν βαρέα μέταλλά εκτός από κάποια ελάχιστα φίλτρα που αφαιρούν μόνο το μόλυβδο.

• Αφαιρεί αρνητικά φορτισμένους ρύπους όπως ιούς, βακτήρια, οργανικά και ανόργανα κολλοειδή, με ταχύτερο ρυθμό από τα πιο αξιόπιστα συμβατικά φίλτρα.

• Αφαιρεί το χλώριο, αμίαντο όπως και τις πτητικές οργανικές ενώσεις σε ποσοστό 100%.

• Δεν αφαιρεί τα μεταλλικά άλατα ασβεστίου και μαγνησίου που είναι αναγκαία για τον οργανισμό μας.